Gausybės ragas arba kyborgas virtuvėje?

01/26/10 15:13

virtuvei

Skaitmeninių technologijų plėtra įsisuko net ir virtuvėje. Amerikiečiai Marcelo Coelho ir Amit Zoran sukonstravo trimatį patiekalų spausdintuvą.

Tai toli gražu ne dar vienas virtuvinis kombainas. Cornucopia įrenginys ne veltui pakrikštytas gausybės rago vardu. Jis pretenduoja į skaitmeninės gastronomijos (Digital Gastronomy) pirmtako titulą.

Amerikiečių inžinieriai ir dizaineriai siūlo įrenginį, kuris iš atskirų ingredientų gali paruošti karštus pusryčius arba desertą prie kavos. Kompiuterinėje šio įrenginio atmintyje – šimtai receptų.

Cornucopia koncepcijos autoriams talkina Masačiusetso technologijų universiteto mokslininkė Pattie Maes ir Smart Cities grupės šefas William Mitchell, projekto Cuter Scooter autorius.

virtuveii

Amerikiečių konstruojamas Digital Fabricator Cornucopia naudoja natūralius komponentus iš sandarių kasečių. Patiekalų spausdintuvo galvutė milimetrų tikslumu pakloja tešlos ar įdaro sluoksnį ant kepimo paviršiaus. Ta pati galvutė turi reguliuoti ir pateikiamos medžiagos temperatūrą. Įrenginio kompiuteris stebi kasečių su ingredientais turinį, komponentų galiojimo laiką, jis gali automatiškai internetu užsakyti papildymą.

Cornucopia procesus galima valdyti ant įrenginio korpuso įrengtame valdymo pulte arba prisijungus prie agregato personaliniu kompiuteriu.

virtuveiii

Marcelo Coelho ir Amit Zoran be patiekalų spausdintuvo dar puoselėja ir Virtuoso Mixer idėją. O kaip seksis šiems racionalizatoriams-išradėjams  parodys ateitis. Koncepcijos autoriai įsitikinę, kad tokie prietaisai ateityje ne tik gamins daugybę tradicinių patiekalų, bet ir leis eksperimentuoti virtuvėje, kurti naujus patiekalus.

virtuvei mix

Panašūs straipsniai:

Kūrybiškas skrudintuvas.
Medikams – organų spausdintuvas.




  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • Digg
  • del.icio.us
  • Technorati
  • LinkedIn

Raktažodžiai: , , , , , , ,

3 Komentarai temai “Gausybės ragas arba kyborgas virtuvėje?”

  1. idomu, kaip tokie patiekalai na vkus? :)

    #394
  2. vaida

    Kreipiuosi i voveraite:) geriau tokiu maistu nerizikuoti,nes kailis gali spalva pakeisti,nors gal i gera butu:)

    #424

Palikite komentarą

Raseinių krašto naujienos